• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Υγεία & Επιστήμη

iatrica

Η επιβράδυνση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση ανθεκτικών μικροβίων μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπως αυτή πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης στις αρχές του 20ου αιώνα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Τα άτομα που κάνουν τακτική χρήση αναλγητικών όπως η ιβουπροφαίνη κινδυνεύουν λιγότερο από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Καινούργια οπτική στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων από τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει διεξαχθεί ως σήμερα.Νέοι ορίζοντες για την πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων ανοίγονται χάρη στα ευρήματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Genetics».

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Είναι ύπουλη, πονηρή και αιφνίδια. Η οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά – η πιο συχνή ενδοκοιλιακή φλεγμονή – μπορεί να ξεγελάσει τους γιατρούς και, παρά τη σύγχρονη τεχνολογία, να ξεφύγει συχνά από τη διάγνωση.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Ένας στους 3 πολίτες είναι υπερτασικοί και οι μισοί δεν το γνωρίζουν. Από τους υπόλοιπους που γνωρίζουν ότι έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση, το 50% λαμβάνει θεραπεία και το άλλο 50% αδιαφορεί. Τελικά, την πίεσή του ρυθμίζει μόνο το 12 -15% αυτών που λαμβάνουν θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα