• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Παχυσαρκία

iatrica

Οι παχύσαρκοι που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στον οισοφάγο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποτροπιάσουν ή να πεθάνουν από καρκίνο σε διάστημα 5 ετών σε σύγκριση με ασθενείς φυσιολογικού βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πατροπαράδοτα γλυκά αλλά και μοντέρνα δυτικόφερτα πιάτα θα γεμίσουν τα τραπέζια μας τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Για να μην ανέβει απότομα ο δείκτης της ζυγαριάς και να μην αυξηθεί πολύ η χοληστερίνη, καλό είναι να γνωρίζουμε τι πρόκειται να φάμε.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος έχει επιπτώσεις στο μεταβολισμό του οργανισμού μας με συνέπεια την αύξηση του σωματικού μας βάρους. Συγκεκριμένα, η μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερο από 6 ώρες) αλλά και ο υπερβολικός ύπνος (πάνω από 8 ώρες) μπορεί να αυξήσουν σταδιακά το βάρος μας να μας οδηγήσει στη παχυσαρκία.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Από το 1948 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την παχυσαρκία σαν νόσο και έχει ορίσει την 24η Οκτωβρίου σαν Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας. Έτσι, για άλλη μία χρονιά 'γιορτάζουμε' αυτήν την ημέρα αν και τα δεδομένα δεν είναι τόσο αισιόδοξα αλλά μάλλον ανησυχητικά.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Οι βαριατρικές επεμβάσεις μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο των ασθενών σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε τα δεδομένα 52 ερευνών στις οποίες συμμετείχαν 16.867 ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε χειρουργείο παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα