• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Έρευνα συνδέει την καρδιοπάθεια με κίνδυνο καρκίνου στον προστάτη

Η καρδιοπάθεια μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο στον προστάτη, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Η καρδιοπάθεια μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο στον προστάτη, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Dr. Jean-Alfred Thomas II,του Duke Cancer Institute, δήλωσε ότι αν η σχέση επιβεβαιωθεί στο μέλλον σημαίνει ότι αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας μπορεί ενδεχομένως να προστατεύσουν επίσης από τον καρκίνο του προστάτη, τους άντρες. και πρόσθεσε ότι αυτό που είναι καλό για την καρδιά μπορεί ενδεχομένως να είναι για τον προστάτη.

Ανέλυσε στοιχεία από 6.390 άντρες σε κλινική δοκιμή που διήρκεσε 4 χρόνια και ερευνούσε την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο στον προστάτη. Από αυτούς τους άντρες, 547 ανέφεραν ιστορικό στεφανιαίας νόσου πριν την έναρξη της δοκιμής.

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι άντρες με στεφανιαία νόσο είχαν 35% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη διαχρονικά και 24% υψηλότερο κίνδυνο να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη τα 2 πρώτα χρόνια της έρευνας σε σύγκριση με άντρες που δεν έπασχαν από καρδιοπάθεια.

Τέσσερα χρόνια στην κλινική δοκιμή, άντρες με στεφανιαία νόσο είχαν 74% υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στον προστάτη σε σχέση με όσους δεν έπασχαν από καρδιοπάθεια.

Ο Thomas δήλωσε ότι έλαβε υπόψη παράγοντες κινδύνου όπως υπέρταση, λήψη στατινών ή ασπιρίνης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές τι προκαλεί τη σχέση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Cancer ‘.

ΠΗΓΗ: Cancer, iatronet.gr