• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Προστατευτείτε απο τη Ζέστη του Καλοκαιριού!

8 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!


Οι έρευνες δείχνουν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται τα περιστατικά νοσηλείας σε νοσοκομεία ή ακόμα και θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία. Το σίγουρο είναι ότι πολλά από αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ακολουθώντας «έξυπνους» κανόνες πρόληψης και προστασίας.

Μην μένετε ή μην αφήνετε κανέναν σε κλειστά, παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού, ειδικά παιδιών ή κατοικίδιων.

1. Σωματική άσκηση: Αποφεύγετε να ασκήστε έντονα τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Αντ 'αυτού, τρέξτε ή ασκηθείτε τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας. Εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 25 βαθμοί κελσίου ή μεγαλύτερη και η υγρασία είναι υψηλή, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε σύντομη της ρουτίνα της άσκησης σας. Όταν ασκείστε, θα πρέπει να λαμβάνετε μικρές γουλιές από τα υγρά που καταναλώνετε  και συχνά  και όχι μεγάλες ποσότητες και γρήγορα.

2. Κατανάλωση υγρών: Πίνετε πολλά υγρά για να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε από την εφίδρωση. Μην περιμένετε μέχρι να αισθανθείτε ότι χρειάζεστε να πιείτε κάτι. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή για την αντικατάσταση των χαμένων υγρών. Νερό με προσθήκη αλατιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν ιδρώνετε πολύ. (Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 λίτρο νερού).

3. Ντύσιμο: Φορέστε ελαφριά, χαλαρά ρούχα κατασκευασμένα από ελεγμένα υλικά. Επιλέγετε ρούχα από υλικά όπως βαμβάκι, έτσι ώστε ο ιδρώτας να μπορεί να απορροφηθεί. Μην ξεχάσετε να φορέσετε ένα καπέλο με πλατύ γείσο για μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο.

4. Ζέστη: Εάν αισθάνεστε πολύ ζεστά, προσπαθήστε να κρυώσετε. Ανοίξτε ένα παράθυρο, χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα ή ενεργοποιήστε ένα κλιματιστικό.

5. Αλκοόλ: Μην πίνετε αλκοολούχα ποτά ή ποτά με καφεΐνη επειδή επιταχύνουν την απώλεια υγρών.

6. Βρέφη και παιδιά: Μην σκεπάζετε ένα μωρό με κουβέρτες ή βαριά ρούχα. Τα βρέφη δεν ανέχονται τη θερμότητα καλά επειδή οι αδένες τους δεν αναπτύσσονται καλά.

7. Ιδρώτας: Μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο από άλλους. Όσοι το κάνουν πρέπει να πίνουν όσο περισσότερα υγρά μπορούν κατά τη διάρκεια ζεστών, υγρών ημερών.

8. Κοινή λογική: Τέλος, για να προστατευτείτε όταν οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά υψηλές, είναι σημαντικό να θυμάστε να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική και με το πρώτο σύμπτωμα κακοδιαθεσίας, ζαλάδας ή έντονης κόπωσης να απευθύνεστε στον ιατρό σας.

Ομάδα ευ ζην Iatrica